Spinazie

Bijzonder aan spinazie is dat die in december en januari in de kas geteeld kunnen worden:

[nl.wikipedia.org] – Spinazie

Deze teelt vindt plaats onder glas. Er wordt in december en januari gezaaid. Per m² wordt 30 tot 50 g zaaizaad gebruikt. Het meeste zaaizaad bij de vroegste zaai. Geoogst kan worden bij de vroegste zaai vanaf eind februari en bij de laatste zaai tot begin april. De opbrengst is 2 tot 3 kg/m².

Gebruik hiervoor alle platte bakken.

Oogst na 4-6 weken, afsnijden en opnieuw oogsten zonder herzaaien. Heeft weinig diepte nodig.

[bolster.nl] – Spinazie telen: onze tips

Oogst Albert Heijn spinazie.

 

https://www.puurgezond.nl/eet/hoe-maak-je-spinazie-a-la-creme/

Was voor 4 personen 1 kilo spinazie en laat deze goed uitlekken. Pel en snipper 1 ui en 1 teentje knoflook.

Verhit 2 lepels olijfolie in een wok en fruit hierin de ui, voeg de knoflook toe en bak deze even zacht mee. Voeg vervolgens beetje bij beetje de spinazie toe en verhit op hoog vuur al omscheppend tot de spinazie slinkt. Er komt veel vocht vrij. Zorg dat dat verdampt of giet het even af.

Roer vervolgens 200 gram ricotta door de spinazie en maak op smaak met peper en een beetje zout en eventueel wat nootmuskaat. Serveer als de ricotta gesmolten is.

  • spinazie bevat oxaalzuur, wat krijt mee koken is een goed idee, om wat te neutraliseren

https://www.groenevrouw.nl/blog/oxaalzuur

https://www.groenevrouw.nl/blog/oxaalzuur

Leave a comment