Tomaten Conserveren

Je kunt ze gewoon direct in de vriezer stoppen, zonder enige bewerking, afgezien van plastic zakje. Eruit halen en gebruiken in soepen of sauzen. Kun je altijd nog besluiten of je ze gaat eten of niet, zonder dure voedingsmiddelen zoals gehakt te vroeg te committeren.

Maar als u van plan bent om tomaten in de diepten van de winter te gebruiken in sauzen en stoofschotels, dan is invriezen een perfect mooie optie. U kunt purerening en inblikken overslaan en ze gewoon rechtstreeks in diepvrieszakjes sokken. Het is de luie maar toch slimme manier om tomaten te bewaren; hun heerlijke zuurgraad en heldere smaak zullen nog maanden later doorkomen, op een manier waardoor je denkt dat je in de Tardis bent gestapt en meteen terug bent gegaan naar juli.

Plus, er is een bonus op deze methode: nadat de tomaten in de koelkast of in de magnetron zijn ontdooid, kun je de schil er gewoon uittrekken, zoals Emma onlangs heeft aangetoond.

Als je toegang hebt tot een grote vriezer, vergeet dan niet om het te gebruiken voor zomerse lekkernijen. Koop een lap laat-seizoen tomaten, dump ze in diepvrieszakken en berg ze op voor de donkere winterdagen!

[seevine.com] – De eenvoudigste manier om tomaten te conserveren

[nl.wikihow.com] – Tomaten lange tijd bewaren

Leave a comment