Bloedmeel

[graszaaddirect.nl]

Wat is bloedmeel?

Bloedmeel is een milieuvriendelijke, (100%) organische mest met een hoog stikstofgehalte. Hierdoor zorgt bloedmeel er voor dat geel- en bruinverkleuring (ontstaat door gebrek aan stikstof) in het gazon – of elders in de tuin als bijvoorbeeld de border – heel snel terugdringt. Het hoge stikstofgehalte bevorderd de groei.

Hoeveel bloedmeel strooien per m²?

Hoeveel bloedmeel je op het gazon of in de border moet strooien, hangt af van het gewas en het strooidoeleinde. In de siertuin en op het gazon kan je met 50 gram bloedmeel 1 m² bewerken. In de moestuin moet je het iets rijker uitstrooien; namelijk 75 gram per m².

Klopt het dat bloedmeel stinkt?

Bloedmeel is gedroogd bloed van geslachte dieren dat verwerkt is in poeder- of korrelvorm. Het is belangrijk dat bloedmeel bij het uitstrooien meteen goed verwerkt wordt in de bodem, bijvoorbeeld door het te bewateren, anders bestaat de kans dat het gaat stinken.

 

[tuincentrumgigant.nl] – Hoe kan ik bloedmeel gebruiken?

ga uit van ongeveer 50 gram per vierkante meter… Bloedmeel strooi je het liefst drie keer per jaar, tussen maart en half augustus. Bloedmeel is goed te bewaren op een droge plek, dus het is helemaal geen probleem om een jaarvoorraad in één keer te kopen… Bloedmeel kun je gemakkelijk strooien over de tuin. Zorg daarbij dat je het meel niet inademt, bijvoorbeeld door ook nu even een mondkapje te gebruiken… Bloedmeel moet oplossen in het water om zijn werk te kunnen doen. Besproei dus gelijk de tuin of, als je daar geen zin in hebt, strooi bloedmeel als het regent… Bloedmeel kun je ook prima toebrengen met een gieter. Los het bloedmeel op in voldoende water en giet het rustig uit over de bodem… Het mooie van bloedmeel is dat het een snelwerkende meststof is. Het wordt gelijk opgenomen in de bodem en bereikt dus snel de wortel. Het resultaat is binnen een week – en soms al na een paar dagen – zichtbaar in de tuin.

Leave a comment